Pályázatkezelés

„Csak az a kutya vonyít, amelyiket eltalálja a kő”

(finn mondás)

 

Jó pályázatot írni gondolkozásra kényszerít. Egy pályázati anyag azon a feltételezésen alapul, hogy a pályázó szervezet és a leendő támogató közös értékekkel és/vagy célokkal rendelkezik. Ezért elengedhetetlen, hogy felkészüljünk arra, hogyan tudjuk megmutatni a leendő támogatónak, mit tud a pályázó neki nyújtani a támogatásáért, milyen előnyökkel és lehetőségekkel jár számára, ha támogatja a projektet.

Egyre többször tapasztaljuk, hogy a későbbi pályázók projekt elképzelései nem megfelelően előkészítettek. Ebben az esetben többnyire nem javasoljuk pályázat benyújtását, mivel kódolva van, hogy elutasított pályázat lesz belőle – ez pedig mind a pályázó, mind a pályázatíró számára jelentős költség és pénzügyi kockázat. Pályázatíróként egyik legfontosabb előkészítő munkánknak tartjuk, hogy a projekt elképzelést véleményeztetjük a pályázatkezelőkkel. Így már előzetesen kiszűrhetjük azokat a projekteket, vagy projektelemeket, melyek nem illeszkednek a kiírók elképzelései szerint az adott kiírásokhoz. Talán ennek is köszönhetjük projektjeink kimagasló támogatási arányát.

A forrásteremtő pályázatokra tehát nem célként, hanem az egyik és nem kizárólagos eszközként tekintünk az infrastrukturális és turisztikai fejlesztések megvalósíthatóságához. A pályázatok készítését alapos elemző és előkészítő munkával kezdjük. Nem csak a megoldandó problémára, a megoldáshoz szükséges lépések megtervezésére és azok költségeire gondolunk.

Az igazi nehézségek általában nem is a pályázat készítésekor, hanem a támogatási döntést követően kezdődnek: ki, mennyi időn belül, és milyen eredménnyel fogja a projektet a támogatási szerződés megkötéséig eljuttatni? Mi ennek a menedzselését is vállaljuk, hiszen nem egyszerűen a díjazásunk bezsebelése a célunk, hanem annak a projektnek a sikerre jutása, amely mellett elköteleztük magunkat a pályázat elkészítése során.

Keressenek bennünket projektötleteikkel a megadott elérhetőségeinken!